I kan ringe på tlf 66 13 62 14, for at høre mere om ''

  • Forundersøgelse: Kr. 500
  • Brystløft: Kr. 27.000-35.000
  • Brystløft + implantater: Kr. 45.000 (vejledende pris)
  • Udskift af implantater: Kr. 29.900

Før/efter-billeder af

Ventetid

  • For privatpatienter: 1-2 måneder

Brystløft

Hos de fleste kvinder bliver huden på brysterne mere uelastisk med årene, og fyldet af brystet bliver mindre. Brystet synes slapt og hængende med mest fylde forneden.

Graviditet og amning er hyppige årsager til dette problem. Mange kvinder forsøger at camouflere dette ved løsthængende tøj og gode støttende bh´er. Enkelte har så store problemer, at der opstår eksem og hudproblemer under brysterne, og det er heller ikke ukendt, at store og tunge bryster kan give rygsmerter.

Hvis det er belastende, kan et brystløft være en mulig løsning.

Beslutningen om et brystløft er vigtig og væsentlig og har ofte krævet lange og mange overvejelser.

Det er vigtigt, at beslutningen om operation baserer sig på en god og grundig information dels mundtligt dels skriftligt, før indgrebet udføres.

Specielt ved kosmetiske operationer kan det anbefales, at der medfølger en ekstra person ved konsultationen.

Tidspunkt for operation

Du skal være myndig og helt udvokset, inden du får foretaget et brystløft.

Infektion

For at vide mere om infektioner i forbindelse med operationer, kan du læse her: Infektion i forbindelse med operationer

Ar

Der vil altid blive ar efter et kirurgisk indgreb. Det tilstræbes, at arrene lægges og sys, så de bliver mindst synlige. Men ar kan blive brede, røde og tykke. En del af disse ar falder imidlertid til ro over en længere periode. For at give arudviklingen de bedste muligheder anvendes der micropore-plaster (englehud) over arrene de første 3 måneder. Englehudsplaster kan blive siddende 7-10 dage ad gangen, og du kan tage brusebad, når blot plasteret tørres bagefter, eksempelvis med en hårtørrer.

For at vide mere om ar i forbindelse med operationer, kan du læse her: Operations-ar

Føleforstyrrelser

Ca. 10 % af de, der får lavet brystløft, oplever i umiddelbar tilslutning til operationen og i ugerne derefter, at der er ændret følesans i og omkring arrene. Der kan være tale om overfølsomhed, eller der kan være tale om nedsat følesans. Hos langt de fleste normaliseres følesansen igen i løbet af nogle uger til måneder, og kun yderst sjældent er der tale om permanent ændring af følesansen.

Komplikationer

Ved brystløftsoperation, som ved alle kirurgiske indgreb, kan der forekomme komplikationer.

En umiddelbar komplikation er blodansamling. Dette er sjældent, dvs. 1 % eller derunder.

En anden alvorlig komplikation er infektion. Selvom der under operationen er givet forebyggende antibiotika, sker dette en sjælden gang, dvs. mindre end 1 %. Dette kan forsinke og påvirke sårhelingen og arudviklingen, således at der senere må korrigeres. Vævsdød, nekrose, er yderst sjældent, og optræder i langt mindre end 1 % af tilfældene.

Overvægt og rygning

Som ved alle andre operative indgreb er der en øget risiko for de nævnte komplikationer, specielt infektion, vævsdød og forsinket sårheling, hvis du er overvægtig eller ryger.

Amning

Brystløft påvirker normalt ikke evnen til at amme.

Undersøgelse for knuder i brystet

Brystløft hindrer ikke, at der kan foretages mammografi eller ultralydscanning for knuder i brysterne og øger ikke risikoen for brystkræft.

Dansk Plastikkirurgisk Mammaregister

Gennem årene har der været en del debat omkring brystimplantater og i det hele taget andre typer af brystoperationer som brystløft og brystformindskende operationer. For at få dokumentation for fordele og ulemper inden for disse operationer har der fra Kræftens Bekæmpelses side været oprettet et register, der hedder Dansk Plastikkirurgisk Mammaregister. Dette register indsamlede informationer om plastikkirurgiske brystoperationer.

Når der bl.a. i den udleverede patientinformation står, at ”Der er dokumentation for ….”, er det bl.a. fra Plastikkirurgisk Mammaregister, man har indhentet disse informationer, et register, som har høj forskningsmæssig kvalitet, og som der refereres til over hele verden.

Der foretages ikke længere indhentning af informationer fra nye patienter, men de mange tusinde der er i registreret følges fortsat.

 

Skriv et svar