I kan ringe på tlf 66 13 62 14, for at høre mere om ''

  • Forundersøgelse: Kr. 500
  • Kirurgisk fjernelse af kirtelvæv: Kr. 9.000
  • Fedtsugning: Kr. 8.500
  • Kirurgisk fjernelse af kirtelvæv og fedtsugning: Kr. 15.000

Før/efter-billeder af

Ventetid

  • For privatpatienter: 1-2 måneder
  • For sygesikringspatienter:
    1-9 måneder

Gynækomasti / mandebryster

Gynækomasti er den medicinske betegnelse for mandebryster. Brystudvikling hos mænd kan forekomme i alle aldersgrupper og opleves oftest som en psykisk og fysisk belastning. De fysiske gener er oftest ømhed og smerte i brystvævet, mens de psykiske er et rent kosmetiske aspekt. Udviklingen skyldes enten ubalance i det hormonelle system, enten som konsekvens af din egen hormonbalance eller pga. bivirkninger af medicin.

Gynækomastien kan bestå udelukkende af fedtvæv, men i mange tilfælde vil der også være en vis mængde kirtelvæv. Brystudviklingen kan både være ensidig og dobbeltsidig.

Brystudvikling kan også være en følge af overvægt. Da brystudviklingen oftest er en kombination af fedtvæv og kirtelvæv, anbefaler vi at overvægtige patienter forsøger at tabe sig før eventuelle overvejelser om operation kommer på tale. Ligeledes skal evt. forbrug af anabolske steroider være ophørt mindst ½ år forud for operation.

Bivirkninger

Som ved alle operationer er der risiko for infektion, blødning, dårlig sårheling og blodansamlinger. Dette er dog sjældent dvs. under 1%.

Hvis du i dagene efter operationen oplever at området hæver kraftigt op, kan det være tegn på blødning eller oftest ansamling af lymfevæske og du skal kontakte klinikken, da det kan være nødvendigt at tømme størknet blod eller lymfevæske ud med en mindre kanyle. Udtømmelse af lymfevæske er ret hyppig og uden betydning for det endelige resultat.
Der kan være betydelig misfarvning og hævelse i nogle uger efter operationen. Det normaliserer sig efter noget tid. Der kan også forekomme føleforstyrrelser i det opererede område. Dette normaliserer sig også hos langt størsteparten af de som oplever dette.

Infektion

For at vide mere om infektioner i forbindelse med operationer, kan du læse her: Infektion i forbindelse med operationer

Ar

Arrene modnes over en periode på 6-9 måneder, således at de langsomt bliver bløde og farven bliver mere hudfarvet. Arrene beskyttes mod sollys og solarium de første 12 måneder med enten overdel, plaster eller solcreme med mindst faktor 15.
Ved tegn på infektion skal du kontakte klinikken eller anden læge for at blive undesøgt og evt sat i medicinsk behandling. Tegn på infektion er rødme, varme, hævelse, dunkende smerter og feber.

For at vide mere om ar i forbindelse med operationer, kan du læse her: Operations-ar

Skriv et svar