Løntoft Plastikkirurg - Preloader

Armsved / hyperhidrose

Løntoft top baggrund

Kontakt

Ønsker du at vide mere om, hvilke behandlinger vi kan tilbyde ift. hyperhidrose (armsved), så kontakt os på 66 13 62 14.

Priser

Forundersøgelse

500 DKK

Operation for armsved (Hyperhidrose)

10.500 DKK

Kort om armsved / hyperhidrose

At svede for meget under armene kan være et stort problem, såvel fysisk som psykisk. Ofte er det ikke noget, man taler højt om, da det for mange opfattes som flovt og uhygiejnisk. Derfor er der mange, der ikke gør noget ved tilstanden, hvorved de ofte oplever problemer i deres hverdag med at fungere optimalt både arbejdsmæssigt og socialt. Mange bruger timevis og uanede ressourcer på at planlægge påklædning, pakke skiftetøj, forsøge diverse deodoranter for til sidst mere og mere at undgå at være for tæt på andre mennesker af frygt for at blive opfattet som uhygiejnisk.

Tilstanden kaldes hyperhidrose og opstår fordi svedkirtlerne producerer for meget sved. Når diverse deodoranter og andre midler er afprøvet, kan operation være en sidste udvej. Operationen er et mindre og sikkert indgreb, som foretages af en speciallæge.

Resultatet

Den umiddelbare effekt af indgrebet er, at du med det samme sveder mindre.
Nogle sundhedsforsikringer dækker alle omkostninger. Hvis din læge skønner at du er tilstrækkelig plaget af armsved, kan vedkommende henvise dig til klinikken via den offentlige sygesikring.

Bivirkninger

Ved denne type behandling er der, som der er ved alle operationer, risiko for imfektion, blødning, dårlig sårheling og blodansamlinger. Disse bivirkninger er sjældne dvs. mindre end 1%. Følesansen i det opererede område kan være nedsat i begyndelsen, men hos langt de fleste normaliserer det sig over en periode. Huden i armhulen kan føles stram pga hævelse, men dette forsvinder i løbet af nogle uger af sig selv og kan suppleres med nogle udspændingsøvelser for skulderen. Evt. misfarvning forsvinder også gradvist over et par uger.

Infektion

For at vide mere om infektioner i forbindelse med operationer, kan du læse her: Infektion i forbindelse med operationer

Forundersøgelse

Du skal altid til en forundersøgelse hos plastikkirurgen. Her gennemgår I dine symptomer og han fortæller dig om operationen. Her får du også mulighed for at stille de spørgsmål, du måtte have. En forundersøgelse tager ca. 10-20 min.

Bedøvelse

Det operative indgreb foregår i lokalbedøvelse. Der lægges bedøvelsen i form af en væske, som sprøjtes ind i operationsområdet med en tynd kanyle.

Mere information om operationer foretaget med lokalbedøvelse kan findes her: artikel om lokalbedøvelse

Operationsmetode

Operationen foregår i lokalbedøvelse dvs. at kirurgen sprøjter noget lokalbedøvende middel ind flere steder i din armhule. Når lokalbedøvelsen er overstået, laves der et lille snit i huden i hver armhule. Disse små huller bruges til at suge svedkirtlerne ud gennem et tyndt rør. Der fjernes ca 90-95 % af svedkirtlerne. Du kan således stadig svede, men ikke mere end almindelig deodorant kan klare.Selve indgrebet tager ca. 30-40 min.

Forholdsregler efter operationen

Når plastikkirurgen er færdig med at suge, sættes nogle små plastre/forbindinger over de små snit i armhulen. Disse må ikke blive våde før to dage efter indgrebet. Plastrene forbliver på under bad og tørres med en hårtørrer efter endt badning.

Det kan blive nødvendigt at tage almindelig smertestillende medicin, som fx. Panodil, Pamol eller Pinex de første dage efter indgrebet. Desuden skal du tage det med ro de første 2-3 dage efter operationen. Let træning kan begyndes, når smerterne tillader det. Hård træning efter 3-4 uger.

Kontrol

Inden du forlader klinikken vil der være aftalt en kontrol 1 uge efter indgrebet og en opfølgende kontrol efter 3 måneder.