Løntoft Plastikkirurg - Preloader

Fedtsugning

Kontakt

Ønsker du at vide mere om vores fedtsugnings behandlinger, så kontakt os på 66 13 62 14.

Priser

Forundersøgelse

500 DKK

Forsiden af maven

15.000 - 25.000 DKK

Yderside af lår

16.000 - 18.000 DKK

Inderside af lår

14.000 - 16.000 DKK

Knæ

10.000 DKK

BH delle

14.000 DKK

Flanker/lænd

16.000 DKK

Lidt om fedtsugning

Om fedtdepoter

Fedtdepoternes placering er kønsbestemte. Hos kvinder sidder de oftest på ydersiden af lårene, på maven, på indersiden af knæ og på hofterne.

Hos mænd er fedtophobningen normalt placeret på maven og ud på hofterne.

Begge køn kan have fedtdepoter under hagen.

Om fedtsugning

Fedtsugning er uegnet som slankekur, men er alene et middel til at fjerne fedt i områder, hvor det ellers er umuligt at tabe sig.

Sundhedsstyrelsens maksimale grænse er 4 liter, men oftest suges mindre.

Før man vælger en fedtsugning, bør man have forsøgt sig med slankekure og motion. Herved bliver kroppen mere harmonisk, hvilket er et godt grundlag for at opnå et optimalt resultat.

Holdbarhed

Fordelen ved fedtsugning er, at de fjernede fedtceller ikke gendanner sig. Bulerne på lårene, maven eller hoften kommer ikke igen, selvom man tager lidt på. En fedtsugning virker dog oftest motiverende til at tabe sig yderligere og begynde at dyrke motion, da man gerne vil bibeholde det positive kropsindtryk, de fleste får efter indgrebet.

Infektion

For at vide mere om infektioner i forbindelse med operationer, kan du læse her: Infektion i forbindelse med operationer

Ar

Hullerne i huden, som kanylen føres ind igennem, er ca. 0,5 cm lange, og de placeres på de mindst synlige steder på kroppen. Arrene vil derfor kun kunne svagt anes.

Komplikationer

Komplikationer er ganske sjældne, under 1 % i form af blodansamling, infektion eller vævsdød (nekrose).

Tidspunkt for operation

Man skal være myndig og helt udvokset inden en eventuel fedtsugning, og det er et godt grundlag for indgrebet, at personen er i god form og har en veltrænet muskulatur.

Specielt ved kosmetiske operationer kan det anbefales, at der medfølger en ekstra person ved konsultationen.

Iflg. Sundhedsstyrelsen skal patienter have betænkningstid fra den mundtlige information om den kosmetiske behandling er givet, til samtykke bliver indhentet. Ved fedtsugnings-behandlingen er der en betænkningstid på minimum 7 dage, d.v.s. at der skal gå minimum 7 dage fra konsultation til eventuel operation.

Brug af medicin

Ved denne type operation får du ofte brug for almindeligt smertestillende medicin, som tages efter aftale med lægen.

For at vide mere om vores generelle anbefalinger ang. medicin, så kan du læse her: Medicin i forbindelse med operationer.

Operationsbeskrivelse

Selve operationen foregår i lokalbedøvelse. Hvis du opereres om formiddagen, skal du undlade at spise morgenmad. Opereres du om eftermiddagen, kan du spise et lille morgenmåltid. Det anbefales, at du undlader at indtage mælkeprodukter på operationsdagen, og at du ikke drikker inden for de sidste 2 timer før operationen.

Kirurgen vil først tegne områderne ind, hvor der skal suges, og der tages foto. Før selve operationen vil du få noget beroligende og smertestillende medicin sprøjtet ind i en lårmuskel eller i en blodåre. Dette hjælper dig til bedre at kunne slappe af under indgrebet. En metode, vi har overordentlig gode erfaringer med.

Under operationen gives der saltvand i drop som kompensation for væsketab ved sugningen.

Hvis du skal fedtsuges omkring mave, hofter og/eller lår, skal du medbringe et par ekstra underbukser til hjemturen, da dem du har på bliver våde under indgrebet.

Herefter går kirurgen i gang med at lokalbedøve området. Fedtet suges herefter ud med en stump kanyle på tykkelse med en strikkepind (3-4 mm). Kanylen ødelægger ikke blodkar og nerver, idet disse blot skubbes til side. Klinikken anvender moderne, såkaldt mekanisk assisteret liposuction, (Vibrasat). Dette mindsker påvirkningen af det normale væv, letter fjernelsen af fedt og er dermed mere skånsomt.

Efter endt fedtsugning syes kanylehullerne sammen med tråd, der forsvinder af sig selv, således at der ikke bliver tale om trådfjernelse.

Efterforløbet

Umiddelbart efter operationen anvendes en stram bandage på de sugede områder. Denne bandage bæres hele døgnet i to uger. Derefter to uger i dagtiden. Du kan dog tage den af efter de 2 første dage, når du skal i bad. Den kan evt. vaskes ved samme lejlighed.

Det første døgn efter operationen er det vigtigt, at du drikker rigeligt i form af vand, saft o.lign.

Efter operationen indlægges du til observation. Du udskrives, når du er kontrolleret, og alt er i orden.

Det er vigtigt at holde sig i ro, således at der ikke produceres mere væske, hævelse og spænding i det opererede område end højst nødvendigt. Man skal også acceptere og respektere, at der vil være en vis træthed, som er normalt efter et kirurgisk indgreb. Derfor skal du hvile mere end normalt i ugerne efter indgrebet.

Som tidligere nævnt er der ingen tråde at fjerne. Trådene går selv i opløsning efter 2-3 uger. Enkelte patienter oplever på dette tidspunkt, at kroppen har svært ved at opløse de indvendige tråde, og at der opstår noget, der ligner små bumser. Der er ikke tale om infektion, men en irritationstilstand som følge af de anvendte tråde, og tilstanden går over af sig selv, når blot man holder området rent og evt. får fjernet trådrester.

De første måneder efter fedtsugning

Der kan være smerter, som oftest kan afhjælpes med Panodil, men du kan føle dig mørbanket og være øm i 2-3 uger efter operationen.

Der kan komme blå mærker svarende til det opererede område. I løbet af en uges tid kan disse blå mærker synke længere ned, da blodet langsomt følger tyngdekraften og siver ned igennem det løst bundne væv. Du skal således ikke være nervøs for, at der lige pludselig kan komme blå mærker på lårene, selvom du kun er fedtsuget på maven.

Det første døgn eller to er det almindeligt at der, ud af huller, hvor der er suget fra, kan komme en del væske. Det er uden betydning og ganske ufarligt, om der kommer væske eller ej.

Der vil den første uges tid efter operationen være en naturlig hævelse af det sugede område.

Der vil være lidt påvirkning af nerverne, som kan give prikken, svien og stikken i op til 2 måneder efter operationen.

Det sugede område kan føles hårdt i måneder efter operationen.

Det endelige resultat viser sig først 6- 12 måneder efter operationen.

Kontrol

I umiddelbar tilslutning til operationen vil der være mulighed for at kontakte plastikkirurgen via mobiltelefon døgnet rundt.

Du tilbydes kontrol efter 2-4 uger og igen efter 6 måneder.

I nogle tilfælde viser det sig ved kontrollen, at det er nødvendigt at korrigere et eller flere af de steder, der er fedtsuget. Du og lægen finder sammen et tidspunkt for indgrebet, og du skal ikke betale yderligere for dette. Dette er hyppigst ved større fedtsugninger (10-15 %).

Korrektion efter fedtsugning er et væsentligt mindre indgreb end første gang, man fedtsuges.

Sygemelding

Du må genoptage arbejde og sport, når du synes, du magter det. Som oftest har man behov for at tage den med ro den første uges tid. Det er en god ide at kombinere fedtsugningen med en øget idrætsaktivitet, således at man kan fortsætte med formgivningen af sin krop.