Løntoft Plastikkirurg - Preloader

Nedre øjenlåg

Løntoft top baggrund

Kontakt

Ønsker du at vide mere om, hvilke behandlinger vi tilbyder ift. nedre øjenlåg, så kontakt os på 66 13 62 14.

Priser

Forundersøgelse

500 DKK

Øjenlågsoperation, nedre

10.500 DKK

Øjenlågsoperation, øvre + nedre

18.000 DKK

Lidt om nedre øjenlågs-operationen

Efterhånden som man bliver ældre, mister huden omkring øjnene sin elasticitet, og musklerne slappes. Herved kan fedtpuderne under øjnene presses frem og huden under øjnene komme til at pose eller rynke. Dette giver ofte et træt og hærget udseende. Der er behandlinger til fjernelse af poserne under øjnene eller opstramning af hud og muskler. Disse behandlinger er effektive og foregår i lokalbedøvelse.

Resultater

Det endelige resultat ses efter 6-8 uger, da hævelsen og evt. blodudtrædninger først skal forsvinde. I sjældne tilfælde kan helingsperioden strække sig over måneder op til ½ år.

Det kan hos få patienter være nødvendigt at lave en mindre korrektion efter øjenlågsoperationen. En sådan korrektion vil tidligst blive lavet ½ år efter den primære operation.
Der kan forventes en effekt af operationen på ca. 10 år.

Komplikationer

Der forekommer sjældent komplikationer i forbindelse med operation for poser under øjnene.

I umiddelbar tilknytning til operationen dryppes øjnene forebyggende med antibiotikadråber (Spersadexl). På trods af det kan der i sjældne tilfælde forekomme infektion i form af øjenbetændelse, som vil kræve behandling.

Man må forvente en mindre misfarvning, men hvis man i øvrigt overholder forskrifterne for medicinindtagelse som nævnt i afsnittet ”Brug af medicin”, vil misfarvningen ret hurtigt forsvinde og være væk efter ca. 2 uger.

Nogle få patienter reagerer på bedøvelsen ved at hæve stærkt op omkring øjnene, i nogle tilfælde så meget, at øjnene er næsten lukkede i nogle døgn. Dette er uden betydning og vil forsvinde af sig selv. Isbehandling kan hjælpe lidt på hævelsen og også føles behagelig efter operationen.

En sjælden (mindre end 1 %), men generende komplikation er, hvis øjenlågsranden ikke lægger sig ind på øjeæblet (scleral show). Oftest forsvinder det af sig selv over uger, men operativ korrektion kan blive nødvendig.

Føleforstyrrelser

Der kan være føleforstyrrelser f.eks. i form af kløe i arrene i op til 6 måneder efter operationen. Generne vil forsvinde af sig selv.

Ar

Det tilstræbes, at arrene sys, så de bliver mindst synlige. Umiddelbart efter trådfjernelsen vil arrene være røde og måske også hævede, men de falder til ro over en længere periode (op til ½ år), og rødmen forsvinder.

For at vide mere om ar i forbindelse med operationer, kan du læse her: Operations-ar

Rygning

Som ved alle andre operative indgreb er der en øget risiko for komplikationer, specielt infektion, og forsinket sårheling, hvis du er ryger. Ligeledes er der større risiko for, at resultatet af operationen ikke er ligeså holdbart, som hvis du ikke ryger.

Infektion

For at vide mere om infektioner i forbindelse med operationer, kan du læse her: Infektion i forbindelse med operationer

Forundersøgelse

Før operation af de nederste øjenlåg vil du blive set til en forundersøgelse, hvor plastikkirurgen undersøger dig og informerer om hele forløbet og om hvilket resultat, der kan forventes.
Specielt ved kosmetiske operationer kan det anbefales, at der medfølger en ekstra person ved konsultationen.

Du får udleveret skriftligt informationsmateriale om operation i lokalbedøvelse og om øjenlågsoperation

Iflg. Sundhedsstyrelsen skal patienter have betænkningstid fra den mundtlige information om den kosmetiske behandling er givet, til samtykke bliver indhentet. Ved øjenlågsoperation er der en betænkningstid på min. 1 uge, d.v.s. der skal gå 7 dage fra konsultationen til eventuel operation.

Brug af medicin

Af hensyn til blødningsrisikoen er det vigtigt, at du ikke benytter Acetylsalicylsyreholdige præparater, f.eks. Kodimagnyl, Børnemagnyl, Treo eller anden blodfortyndende medicin 8 dage forud for operationen. Ved lægeordineret blodfortyndende medicin bør pausen og varigheden med den blodfortyndende medicin ske i samråd med egen læge.

Vær opmærksom på, at visse naturprodukter kan virke blodfortyndende. (F.eks.: Q10 – fiskeolie – hvidløgskapsler).

For at vide mere om vores generelle anbefalinger ang. medicin, så kan du læse her: Medicin i forbindelse med operationer.

Tidspunkt for operation

Iflg. Sundhedsstyrelsen skal patienter have betænkningstid fra den mundtlige information om den kosmetiske behandling er givet, til samtykke bliver indhentet. Da dette er en øjenlågsoperation, er der en betænkningstid på minimum 7 dage, d.v.s. at der skal gå minimum 7 dage fra konsultation til eventuel operation.

Bedøvelse

Operationen foretages i lokalbedøvelse. Du kan derfor spise og drikke ganske som vanligt, inden du møder til operation her.

Bedøvelsen sprøjtes ind i selve de nederste øjenlåg med en ganske tynd kanyle.

Du må ikke have kontaktlinser i under operationen.

Du kan forlade klinikken umiddelbart efter operationen. Det er ikke tilrådeligt, at du selv kører, men du kan fint gå, køre med bus eller taxa.

Mere information om operationer foretaget med lokalbedøvelse kan findes her: Artikel om lokalbedøvelse.

Operationen

Selve operationen foregår som nævnt i lokalbedøvelse, og begge øjenlåg opereres i samme seance.

Ved den konventionelle metode lægges snittet et par mm under og langs med hele øjenkanten samt ud i smilerynkerne ved øjet. Herefter strammes evt. slap muskel op, og der fjernes meget nøjagtigt et tilpas stykke hud under øjet. Kirurgen sørger for, at øjenkanten stadig ligger tæt op ad øjeæblet, samtidig med at poserne/rynkerne er ”rettet ud”.

Eventuelle fedtfremposninger fjernes, og der syes sammen med en meget fin tråd, så arrene ikke bliver synlige.

Hvis der alene er tale om løs hud, kan der også anvendes en metode, hvor den løse hud blot kan skæres væk, det der kaldes en pinch blepharoplastik.

Hvis der alene er tale om poser under øjnene med fedtpuder og ikke løs hud, kan der anvendes en metode uden udvendige ar, hvor fedtpuderne fjernes med adgang gennem den inderste øjenslimhinde. Denne metode kaldes en transconcjunktival blepharoplastik. Især den sidste metode kan til tider kombineres med behandling med eget fedt til mørke rande under øjnene.

Der er i klinikken stor erfaring med alle metoderne.

Forholdsregler efter operationen

Den første tid efter operationen kan der komme hævelse og blå mærker omkring øjnene.

Disse gener mindskes, hvis du følger nedenstående råd:

  1. Tag den med ro de første dage efter operationen – uden dog at være sengeliggende, men gerne sidde op i dagtimerne.
  2. Anvend ispakninger på øjnene ca. 20 min. ud af hver time (dag og aften) de første 2-3 dage.
    Du kan købe nogle væskeholdige pakninger på apoteket eller hos Matas, eller du kan selv fremstille et par små poser med frosne ærter, brun sæbe el. lign..
  3. Sørg for at holde hovedet højere end kroppen, dvs. at du skal bøje godt i knæene, hvis du skal ned i gulvhøjde.
  4. Løft ikke tunge ting de første dage.
  5. Sov de første par nætter med hovedet ekstra højt.

Trådfjernelse

Trådene fjernes ca. 1 uge efter operationen. Herefter forsigtig vask omkring øjnene i yderligere 1 uge.

Anvendelse af makeup

2 uger efter operationen kan du igen begynde at anvende makeup på øjenlågene.

Sygemelding

Antallet af dage, du skal være sygemeldt, afhænger af dit arbejde.

Kræver dit arbejde ikke større fysiske anstrengelser, kan du møde få dage efter operationen. Har du derimod tungt arbejde, hvor du bruger din krop meget, vil det være bedst at vente med at genoptage arbejdet til, efter trådene er fjernet.

Badning

Du skal undlade at operationsstedet bliver vådt på operationsdagen og dagen efter. Derefter kan du igen brusebade.

Du skal ikke gå i svømmehal eller havbad, så længe trådene stadig sidder i.

Sport

Hård sport, kontaktsport og hårdt belastende fysisk anstrengelse først 2 uger efter operation.