Løntoft Plastikkirurg - Preloader

Pigmentforandringer

Kontakt

Ønsker du at vide mere om, hvilke behandlinger vi tilbyder ift. pigmentforandringer, så kontakt os på 66 13 62 14.

Priser

Pande

fra 800 DKK

Kinder

fra 1.000 DKK

Omkring mund

fra 800 DKK

Håndryg

fra 800 DKK

Lidt om behandling af pigmentforandringer

Mange mennesker får med alderen pigmentforandringer forskellige steder på kroppen. Disse pletter kaldes leverpletter eller alderdomspletter og viser sig som cirkulære brune pletter. Der kan dog også opstå mere diffus og skjoldet brunfarvning af huden. Disse forandringer skyldes ofte aldring, solens påvirkninger og familiære dispositioner.

Disse overfladiske hudforandringer kan behandles med pulserende blitzlys/laser.

Sundhedsstyrelsens registrering

Plastikkirurg Erik Løntoft og klinikkens lasersygeplejerske har Sundhedsstyrelsens særlige registrering til at udføre laserbehandlinger, herunder også kosmetiske.

Hvilke områder på kroppen kan behandles?

Alle områder kan behandles med undtagelse af området umiddelbart omkring øjnene. Ansigt, hals, bryst, arme, hænder og ben kan behandles hurtigt og sikkert.

Tidspunkt for behandlingen

Behandlingen kræver, at huden omkring pigmentforandringerne er bleg. Hvis huden er solbrun, er der risiko for en overfladisk forbrænding eller, at huden reagerer med at bleges på det behandlede område.

Komplikationer

Ved korrekt vurdering og behandling er der sjældent komplikationer. Som ved al laserbehandling kan der opstå pigmentændringer, blæredannelse og uønskede ardannelser, der dog oftest forsvinder af sig selv uden behandling.

Infektionsrisikoen er ekstrem lav, da huden forbliver intakt uden sårflader.

Kombination med andre behandlinger

Blitzlysbehandlingen kan med fordel kombineres med gode hudplejeprodukter, som beskytter og plejer huden. Netop ved behandling af pigmentforandringer er solbeskyttelse af stor vigtighed for at undgå, at forandringerne genopstår, eller at der kommer nye til.

Vi kan på klinikken rådgive dig om kvalitets hudplejeprodukter.

Produkterne sælges på klinikken.

Inden behandlingen

Inden behandlingens opstart bedømmer behandleren, hvilken hudtype patienten har, pigmentpletternes placering og deres udbredelse. Blitzlyset fra ”laseren” indstilles herefter, så den afgivne energi fordeles i farvestoffet i pigmentpletterne. Når energien/lyset fra blitzlyset overføres til pigmentet i hudforandringen, udvikles der varme, som ødelægger pigmentet. Dette er helt ufarligt og ødelægger ikke andre strukturer. Der tages foto af det behandlingskrævende område inden første behandlingsseance.

Hvordan foregår behandlingen?

Efter en kort forberedelse af huden, flyttes laserhåndstykket trinvist hen over huden. Håndstykket afgiver kort lysimpulser, som optages i pigmentet i hudforandringen. De fleste oplever lysimpulserne som et lille prik eller stik i huden med begrænset ubehag.

Forholdsregler efter operationen

De fleste oplever en svag midlertidig rødmen og hævelse svarende til en let solskoldning i det behandlede område. Dette forhindrer ikke normal aktivitet og svinder som regel samme dag. I visse tilfælde kan det vare længere, men er altid en forbigående tilstand. Selve pigmentforandringerne bliver lidt mørkere efter behandlingen og forsvinder efter 10-14 dage.

Den behandlede hud bør ikke udsættes for sol, før huden er normaliseret igen. Hvis man ikke kan undgå sol, f.eks. i ansigtet, skal der bruges et tykt lag solcreme med mindst faktor 20.

Man kan tage bad og bruge makeup umiddelbart efter behandlingen.

Efter behandlingen aftales med behandleren, om der skal flere behandlinger til. Normalt skal der påregnes mellem 2-5 behandlinger. For at undgå at pigmentforandringerne kommer igen eller der kommer nye til, er det vigtigt dagligt året rundt at bruge en creme med høj solfaktor.

Forsigtighedsregler

  • Patienter, der har pacemaker, skal vurderes på forhånd og aftale hvorvidt behandlingen er tilrådelig.
  • Patienter, der får medicin, der forårsager fotosensivitet, skal vurderes på forhånd og aftale hvorvidt behandling er tilrådelig
  • Patienter, der får cortosontabletter, f.eks. Prednisolon, skal vurderes på forhånd og aftale hvorvidt behandling er tilrådelig.
  • Patienter, der får blodfortyndende medicin, kan ikke behandles.
  • Patienter med blødersygdomme kan ikke behandles.