Løntoft Plastikkirurg - Preloader

Stritører

Løntoft top baggrund

Kontakt

Ønsker du at vide mere om vores behandlinger af stritører, så kontakt os på 66 13 62 14.

Priser

Forundersøgelse

500 DKK

Ørekorrektion, stritører

13.500 DKK

Sammensyning af øreringhuller

6.000 DKK

Kort om stritører

Nogle mennesker er født med stritører. En del vil på et eller andet tidspunkt i deres opvækst eller som voksen blive kede af deres ører, enten fordi de bliver drillet, eller blot fordi de er generet kosmetisk.

Aldersmæssigt er der ingen hindring for, hvornår man kan få udført operationen. Stritøreoperationer udføres både på børn og på voksne.

For børns vedkommende afhænger det optimale tidspunkt for operation af det enkelte barn og dets modenhed.
Hos børn op til 5-6 år kan det være en fordel at anvende fuld narkose. Dette sker på sygehuset.

Hvis barnet er modent og kan samarbejde, bl.a. om at ligge stille den time, indgrebet varer, kan operationen udføres i lokal bedøvelse. For børns vedkommende er det vigtigt for et godt forløb, at ønsket om operation er barnets eget.

Resultater

For langt de flestes vedkommende vil resultatet være tilfredsstillende og pænt. Dog sker det i ca. 5% af tilfældene, at det ene eller måske begge ører begynder at stritte lidt igen. I sådanne tilfælde er der mulighed for en senere korrektion.

Infektion

For at vide mere om infektioner i forbindelse med operationer, kan du læse her: Infektion i forbindelse med operationer

Komplikationer

Ved stritøreoperation, som ved alle kirurgiske indgreb, kan der forekomme komplikationer. Det kan dreje sig om blodansamling eller eventuelt infektion. Begge komplikationer optræder kun i sjældne tilfælde (mindre end 1%).

Før-/Efter-billeder

Før operationen

Før en eventuel operation udføres, ses patienten af lægen, som undersøger forholdene og informerer om indgrebets karakter.

For børns vedkommende anbefales det at påføre EMLA-creme (også kaldet tryllecreme) 2 timer før operation. Cremen smøres ned under øreflipper og godt om bag på øret i furen, hvorefter der dækkes med det medfølgende stykke plastik. EMLA-cremen (ikke EMLA-plaster) købes receptfrit på apoteket.

Brug af medicin

For at vide mere om vores generelle anbefalinger ang. medicin, så kan du læse her: Medicin i forbindelse med operationer.

Operationsmetode

Ørerne vaskes, og ansigtet dækkes med et stykke sterilt papir. Snittet lægges bag øret, og kirurgen bearbejder og tilpasser brusken, således at øret kommer til at ligge tættere op ad hovedet. Herefter syes huden sammen igen, og proceduren gentages på modsatte øre.

Der syes i huden med tråde, der IKKE skal fjernes. Trådene går selv i opløsning efter 2-3 uger. Enkelte patienter oplever på dette tidspunkt, at kroppen har svært ved at opløse de indvendige tråde, og at der derimod opstår noget, der ligner små bumser.

Der er ikke tale om infektion, men en irritationstilstand på de anvendte tråde. Det vil gå over af sig selv, når blot man holder området rent og evt. får fjernet trådrester. Efter endt operation anlægges der en hovedforbinding, som patienten skal bære den næste uge.

Efter forbindingen er fjernet, får patienten udleveret en nathue/natbandage, som skal anvendes i yderligere 2 uger.

Efterforløbet

Det er vigtigt at holde sig i ro de første døgn efter indgrebet.

De første dage efter operationen skal man undgå foroverbøjning. Det anbefales at sove med hovedet højt. Ved smerter kan anvendes Panodil, Pinex eller Pamol, enten som tablet eller stikpille.

Sygemelding

Skole eller arbejde kan normalt genoptages efter 2-3 dage, men de fleste vælger dog at vente, til efter forbindingen er fjernet.

Udøvelse af sport

Det anbefales at undlade at dyrke sport i ca. 2 uger, efter forbindingen er fjernet.

Kontrol

1 uge efter operationen fjernes forbindingen. Ørerne er på det tidspunkt stadig let hævede, ømme og kan være blåfarvede i et par uger efter operationen. Dette vil langsomt aftage.