Løntoft Plastikkirurg - Preloader

Eget fedt til udglatning af rynker

Løntoft top baggrund

Kontakt

Vi tilbyder til ansigtet både almindelig, SNIF og NANO fedttransplantation.
Ønsker du at vide mere om, hvilke behandlinger vi tilbyder af udglatning af rynker, så kontakt os på 66 13 62 14.

Priser

Forundersøgelse

500 DKK

Pris (med forbehold for antal områder og type)

8.000 - 12.000 DKK

Kort om udglatning af rynker med eget fedtvæv

Med tiden får mange mennesker uønskede rynker og furer i ansigtet. Nogle føler, at det er en naturlig del af det at ældes, og andre vil gerne undgå rynkerne af kosmetiske årsager.

Mange får rynker i panden, ”kragetæer” omkring øjnene og måske dybere furer fra næsen ned til mundvinklen samt nedadhængende mundvige. Disse forandringer opstår fordi mængden af naturligt hyaluronsyre, som findes overalt i vores bindevæv, aftager med alderen, hvorved huden bliver mere slap og rynker opstår.

Hos mange forsvinder en del af underhudsfedtet i ansigtet, hvorfor man bliver mere ”markeret” i ansigtet, og ses som furer fra næsen ned til mundvinklen og fra munden ned mod hagen og manglende fylde over kindbenene.

Der er også mange der får ”mørke” rande under øjnene.

Hvad er autolog fedt?

Autolog fedt er fedt fra egen krop, som suges ud og sprøjtes ind andet sted på kroppen.

Hvorfor indsprøjte autolog fedt?

Som nævnt bliver huden mere slap med alderen og rynker opstår. Når man sprøjter autolog fedt ind i rynker, folder og furer, udglattes disse, og huden bliver mere ensartet og spændstig. Fedtet giver naturligt volumen tilbage i huden, så denne fremstår med et friskere og yngre udseende. Med fedtet følger også stamceller og andre faktorer, der har gunstig indvirkning på hudens struktur og spændstighed.
Der kan anvendes flere typer af eget fedt, afhængig af hvilken effekt der ønskes og hvor det injiceres.

Almindelig fedtransplantation anvendes, når der ønskes mere fylde og udbedring af rynker på samme måde som ”fillers”.

Ved rynkebehandling kan der også anvendes SNIF- teknik (fra engelsk sharp needle injection fat) hvor man helt overfladisk i rynkerne injicere fedt.

Endelig anvendes også nanofedt, som er en gullig væske, hvor fedtcellerne er slået i stykker og derfor ikke fylder. I væsken er mange stamceller og andre aktive celler (stromal vascular fraction), der har en meget positiv effekt på hudens struktur, elasticitet og spændstighed. Lige efter, at væsken er injiceret helt overfladisk i huden, er huden gullig. Det forsvinder oftest efter 8-14 dage og effekten af behandlingen ses efter 6-12 måneder, når den regenerative effekt af stamcellerne og de andre aktive celler har virket.

Ganske ofte anvendes en kombination af alle 3 teknikker, og vi har stor erfaring med alle teknikker efter mange hundrede behandlinger.

Hvorfor autolog fedt frem for diverse fillers fx Restylane?

Fillers som Restylane/Juvederm er opbygget af hyaluronsyre, som findes naturligt i kroppens bindevæv. Med tiden bliver den brugte filler absorberet af kroppen og virkningen aftager i takt hermed. Derfor skal man regne med, at gentage behandlingen ca. hver 6 mdr., hvis der ønskes et vedvarende resultat. Autolog fedt er en vedvarende behandling, da kroppens eget fedt ikke forsvinder igen. Dette betyder, at behandlingen ikke skal gentages, når først det ønskede resultat er opnået.

Undersøgelse

Før behandlingen med autolog fedt vil kirurgen informere om forløbet og hvilket resultat, der kan forventes.

Ved forundersøgelsen inden kosmetiske indgreb, anbefales det, at man medbringer en pårørende, så der er mulighed for at diskutere og få afklaret evt. tvivl eller spørgsmål med en anden end kirurgen.

Forundersøgelse og behandling kan ske med den af Sundhedsstyrelsen krævede betænkningstid på 1 uge.

Hvordan foregår behandlingen?

Først lokalbedøves det sted, hvor kirurgen vil suge fedtet ud. Dette er oftest på maven eller inderlår. Men alle steder, hvor der er ekstra fedtdepoter, kan anvendes. Herefter suges en lille mængde fedt ud gennem en tynd kanyle. Vand og vævsvæsker tages fra og fedtvævet bliver derefter sprøjtet ind under huden i ganske små mængder med en meget tynd nål.  Oftest lokalbedøves disse områder forud for injektionen. Der kan også købes en lokalbedøvende creme, EMLA creme, som 1 – 2 timer før påsmøres det område, der ønskes behandlet.

Hvordan ser huden ud lige efter behandlingen?

Umiddelbart efter behandlingen vil huden reagere på injektionen ved at være let hævet, rødlig og lidt øm. Denne reaktion forsvinder typisk i løbet af et par dage. Man må gerne anvende makeup få timer efter behandlingen.

Der kan ret ofte være blodudtrædning, blå mærker, tilstede i 7- 14 dage efter injektion.

Den behandlede hud bør ikke udsættes for sol/solarium eller ekstrem kulde før rødmen/hævelsen er forsvundet.

Der hvor fedtet er suget ud vil det føles som et blåt mærke i 1 – 2 uger.

Komplikationer

I meget sjældne tilfælde kan der forekomme irritationstilstande med ømhed, hårdhed og rødme i det injicerede område. Denne tilstand tager op til 2 uger og forsvinder af sig selv. Infektion eller blodansamling er ganske sjælden; under 1 %.

Skal behandlingen gentages?

Som tidligere nævnt opløses autolog fedt ikke sådan som diverse fillers, fx Restylane, men det kan blive nødvendig at behandle nogle gange for at opnå det ønskede resultat.

Det fedt, der er groet fast, forbliver der, men der kan være en resorption på ca. 1/3 af det injicerede fedt de første måneder. Ved gentagen behandling gror det injicerede fedt bedre på.

Hvem kan ikke behandles?

  • Patienter i blodfortyndende behandling (tidligst 2 uger efter ophør)
  • Patienter med blødersygdomme
  • Patienter med aktive hudsygdomme eller infektion på injektionsstedet.
  • Diabetespatienter

Undersøgelse

Før behandlingen med autolog fedt vil kirurgen informere om forløbet og hvilket resultat, der kan forventes.

Ved forundersøgelsen inden kosmetiske indgreb, anbefales det, at man medtager en pårørende, så der er mulighed for at diskutere og få afklaret evt. tvivl eller spørgsmål med en anden end kirurgen.

Forundersøgelse og behandling kan ske umiddelbart efter hinanden.

Tidspunkt for operation

Iflg. Sundhedsstyrelsen skal patienter have betænkningstid fra den mundtlige information om den kosmetiske behandling er givet, til samtykke bliver indhentet. Ved autolog fedt til rynker (denne behandling) er der en betænkningstid på minimum 7 dage, d.v.s. at der skal gå minimum 7 dage fra konsultation til eventuel operation.

Hvordan foregår behandlingen?

Først lokalbedøves det sted hvor kirurgen vil suge fedtet ud. Dette er oftest på maven eller inderlår. Herefter suges en lille mængde fedt ud gennem en tynd kanyle. Vand og vævsvæsker tages fra og fedtvævet bliver derefter sprøjtet ind under huden i ganske små mængder med en meget tynd nål. Det vil næsten altid være en god ide at lokalbedøve de områder hvor fedtet skal sprøjtes ind. Der kan også købes en lokalbedøvende creme, EMLA creme, som 1 – 2 timer før påsmøres det område, der ønskes behandlet.

Hvordan ser huden ud lige efter behandlingen?

Umiddelbart efter behandlingen vil huden reagere på injektionen ved at være let hævet, rødlig og lidt øm. Denne reaktion forsvinder typisk i løbet af et par dage. Man må gerne anvende makeup få timer efter behandlingen.

Der kan ret ofte være blodudtrædning, blå mærker, tilstede i 7 – 14 dage efter injektion.

Den behandlede hud bør ikke udsættes for sol/solarium eller ekstrem kulde før rødmen/hævelsen er forsvundet.

Der hvor fedtet er suget ud vil det føles som et blåt mærke i 1 – 2 uger.