Løntoft Plastikkirurg - Preloader

Fjernelse af modermærker og hudtumorer

Løntoft top baggrund

Kontakt

Ønsker du at vide mere om, hvilke behandlinger vi tilbyder ift. fjernelse af modermærker og hudtumorer, så kontakt os på 66 13 62 14.

Priser

1 modermærke/hudtumor

1.800 DKK

Efterfølgende, pr. stk.

800 DKK

Vævsundersøgelse/Patologi

100 DKK

Lidt om fjernelse af modermærker og hudtumorer

Gennem mediernes øgede fokus på oplysning om stigninger i både hudkræft og modermærkekræft i Danmark, er mange er blevet mere opmærksomme på forandringer i huden. Denne stigning tilskrives, at vi opholder os mere i solen og flere bruger solarium med jævne mellemrum. Heldigvis er de fleste af de hudforandringer vi ser godartede, men der er god grund til at holde øje med dem og søge læge, i tilfælde af at du finder, at noget har forandret sig. Derfor er der også en del forældre, der kommer med ønsket om, at deres børn skal have fjernet et modermærke. Her kan det anbefales, at man snakker med kirurgen og nøje overvejer tidspunkt for behandling, hvis ikke modermærket skønnes farligt. Alle andre skal også være opmærksom på, at der er visse steder på kroppen, hvor det erfaringsmæssigt er svært at lave pæne ar (hen over skulder- og brystpartiet).

Bivirkninger

Der er, som ved alle operationer, risiko for infektion, blødning, dårlig sårheling og blodansamlinger. Risikoen er dog lille dvs. mindre end 1%.

Ar

For at vide mere om ar i forbindelse med operationer, kan du læse her: Operations-ar

Infektion

For at vide mere om infektioner i forbindelse med operationer, kan du læse her: Infektion i forbindelse med operationer

Forundersøgelse

Hvis du er henvist via sygesikringen, gennem din egen læge, vil du modtage en indkaldelse fra klinikken med tid til din operation. Hvis du kommer som privatpatient, skal du selv kontakte klinikken for en tid – enten via telefon eller mail.

Inden operationen foretages snakker du med kirurgen om, hvilke forandringer, der skal fjernes og I finder sammen ud af om du vil have det fjernet, hvis lægen kan se, at det drejer sig om noget, der ikke er farligt. Ved plastikkirurgisk fjernelse af forandringer i huden, vil der altid komme et ar. De fleste forandrer sig fra rødt og hævet til en tynd bleg streg i løbet af 3 måneder. Det endelige resultat af arprocessen kan først vurderes efter 6-9 måneder.

Er man meget bange for bedøvelsen. kan man anvende EMLA plaster, som kan købes på apoteket. Det gør, at man ikke mærker stikket. Vi anbefaler altid, at der bruges EMLA før operation af børn.

Brug af medicin

For at vide mere om vores generelle anbefalinger ang. medicin, så kan du læse her: Medicin i forbindelse med operationer.

Bedøvelse

Det operative indgreb foregår i lokalbedøvelse. Der lægges bedøvelsen i form af en væske, som sprøjtes ind i operationsområdet med en tynd kanyle.

Mere information om operationer foretaget med lokalbedøvelse kan findes her: artikel om lokalbedøvelse

Operationsmetode

Plastikkirurgen vil begynde med at lokalbedøve området. Dette gøres ved at sprøjte noget lokalbedøvende middel ind under huden med en tynd kanyle. Når dette er gjort, skærer han hudforandringen ud og syr området sammen. Nogle steder på kroppen, er det bedst at anvende selvopløselige tråde og andre steder giver det bedre kosmetisk resultat at anvende tråde, som skal fjernes igen. Indgrebet tager 10-20 min.

Hvis lægen finder det nødvendigt, så sendes det fjernede væv til undersøgelse på patologisk institut. Når vi har svaret, sender vi det til dig via mail eller brev med besked på om behandlingen er afsluttet eller om der er behov for flere indgreb. Svartiden går fra få dage til et par uger. Hvis kirurgen skønner, at der kan være tale om modermærkekræft, er der svar på få dage. Med mindre du angiver andet, så sender vi automatisk svaret til din egen læge også.

Forbehold efter behandlingen

Når kirurgen er færdig får du plaster og en tynd forbinding over såret. Dette må ikke blive vådt før to dage efter indgrebet. Plasteret forbliver på i forbindelse med badning og tørres efter endt brusebad med en føntørrer. Plasteret skal helst blive på indtil trådfjernelse eller så lang tid det er muligt.

Inden du forlader os, er der aftalt trådfjernelse hos sygeplejerskerne på klinikken eller hos egen læge. Du bestemmer selv, hvad der er nemmest for dig.